Vaříme zdravě bez lepku, cukru a mléka : jak pomocí vhodné stravy zmírnit příznaky Crohnovy choroby, celiakie, cystické fibrózy a dalších onemocnění / Raman Prasad a Niloufer Moochhala ; [překlad Kateřina Cichá]
Material type: TextLanguage: čeština Original language: angličtina Publication details: Brno : Computer Press, 2010 Edition: Vyd. 1Description: 224 s. : barev. ilISBN: 9788025124048Subject(s): bezlepková dieta | bezmléčná dieta | alergie na potraviny | dietoterapie | dietní jídla | dietní jídla bezlepková dieta bezmléčná dieta bezcukrová dieta alergie potraviny dietoterapie kuchařské recepty příručkyGenre/Form: příručky | kuchařské recepty Scope and content: Dostává se vám do rukou kniha předkládající ucelený návod, jak přistupovat k výživě při idiopatických střevních zánětech. Jde, v našich zeměpisných šířkách, o alternativní přístup k uvedené problematice. Výživová doporučení zahraničního autora jsou založena na praktických zkušenostech a podložena logickými argumenty. Podstatou diety je vynechání některých potravinových skupin. Spektrum povolených a doporučených potravin však zůstává dostatečně rozmanité, aby zajistilo dodávku základních výživových složek. Autor preferuje návrat k přirozeným zdrojům výživy s minimálním zastoupením chemických látek. Současně se zaměřuje také na mechanické a technologické zpracování jednotlivých potravin za účelem šetření zasažené střevní sliznice. Jednotlivé recepty jsou pak názorným vodítkem na této cestě za zmírněním potíží, které uvedená onemocnění zpravidla doprovázejí.Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode |
---|---|---|---|---|---|---|
Knihy | Oddělení pro dospělé | naučná pro dospělé | 641.563 (Browse shelf(Opens below)) | Available | 316100219967 |
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje rejstřík
Dostává se vám do rukou kniha předkládající ucelený návod, jak přistupovat k výživě při idiopatických střevních zánětech. Jde, v našich zeměpisných šířkách, o alternativní přístup k uvedené problematice. Výživová doporučení zahraničního autora jsou založena na praktických zkušenostech a podložena logickými argumenty. Podstatou diety je vynechání některých potravinových skupin. Spektrum povolených a doporučených potravin však zůstává dostatečně rozmanité, aby zajistilo dodávku základních výživových složek. Autor preferuje návrat k přirozeným zdrojům výživy s minimálním zastoupením chemických látek. Současně se zaměřuje také na mechanické a technologické zpracování jednotlivých potravin za účelem šetření zasažené střevní sliznice. Jednotlivé recepty jsou pak názorným vodítkem na této cestě za zmírněním potíží, které uvedená onemocnění zpravidla doprovázejí.
There are no comments on this title.