Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme / Miroslav Raab

By: Raab, Miroslav, 1938- [Autor]Material type: TextTextSeries: SporáčekPublisher: V Praze-Podlesí : Dauphin, 2014Description: 143 stran : ilustraceContent type: text | statický obraz Media type: bez média Carrier type: svazekISBN: 9788072726295Other title: Obálkový a hřbetní název: Molekulární kuchyně | Molekuly, které vaříme, jíme a pijemeSubject(s): molekulární gastronomie | potravinářská chemie | potravinářský průmysl molekulární kuchyně chemické procesy potraviny populárně-naučné publikaceGenre/Form: populárně-naučné publikaceScope and content: Záhady, tajemno a dobrodružství odehrávající v hrncích, pekáčích, pánvích, sklínkách i sklenicích.Martyrium civilních molekul při jejich "transmutaci" v lahůdku. Není to běžná kuchařka. Je to snadno srozumitelné vyprávění o chemický dějích probíhajících při vaření doplněné základním vysvětlujícím chemickým aparátem. Zvláštní pozornost je věnována i způsobům jak jíme a jídlo chutnáme - tedy psychologii jídel a nápojů. Ač samotný název knihy k tomu nabádá autor se záměrně vyhýbá módnímu trendu molekulární zážitkové gastronomie, není v jejím kontextu důležitý. Kniha pro profesionály i adepty umění kuchařského, kniha pro každého přemýšlivého čtenáře - kuchaře inspirující ku vlastním experimentům a výbojům
Tags from this library: No tags from this library for this title.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Knihy Knihy Oddělení pro dospělé
naučná pro dospělé 663/664 (Browse shelf(Opens below)) Available 316100246066

Obsahuje bibliografii

Záhady, tajemno a dobrodružství odehrávající v hrncích, pekáčích, pánvích, sklínkách i sklenicích.Martyrium civilních molekul při jejich "transmutaci" v lahůdku. Není to běžná kuchařka. Je to snadno srozumitelné vyprávění o chemický dějích probíhajících při vaření doplněné základním vysvětlujícím chemickým aparátem. Zvláštní pozornost je věnována i způsobům jak jíme a jídlo chutnáme - tedy psychologii jídel a nápojů. Ač samotný název knihy k tomu nabádá autor se záměrně vyhýbá módnímu trendu molekulární zážitkové gastronomie, není v jejím kontextu důležitý. Kniha pro profesionály i adepty umění kuchařského, kniha pro každého přemýšlivého čtenáře - kuchaře inspirující ku vlastním experimentům a výbojům

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha