Pražská kuchařka / Roman Vaněk ; fotografie: Tomáš Beran, Pavel Bílek, Shutterstock.com
Material type: TextPublisher: Praha : Prakul Production, s.r.o., 2015Edition: Vydání prvníDescription: 686 stran : ilustrace (převážně barevné), portréty, faksimile ; 31 cmContent type: text | statický obraz Media type: bez média Carrier type: svazekISBN: 9788087737217Subject(s): gastronomie | pohostinství -- Česko | podnikatelé | Praha (Česko) | kuchařky kuchaři recepty mezinárodní jídla restaurace obrazové publikace příběhyGenre/Form: příběhy | fotografické publikace | kuchařské recepty Scope and content: Doposud nejrozsáhlejší publikace autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Téměř 700 stran, 700 fotografií předního českého fotografa Tomáše Berana, 90 příběhů, 50 receptů restaurací včetně jídelních lístků významných státních návštěv a receptů pokrmů z Pražského Hradu nabízí tato kniha poprvé široké veřejnosti. Díky zachycení pomyslného zlomku času by tato "kuchařka" fotografií, příběhů a receptů měla ukázat současnému širokému okolí i těm, kteří přijdou po nás, jak lidé v určité době pracovali, jak smýšleli, jak vypadali, co vařili. Měla by i za desetiletí ukázat, že i v době jejího vzniku (rodila se celé tři roky) tu žili lidé, kterým nespadl úspěch do klína, ale museli riskovat a vyvinout obrovské úsilí. Přesto svou práci bez veškerého patosu milovali, a co je víc, byli na ni přirozeně hrdí..Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode |
---|---|---|---|---|---|---|
Knihy | Oddělení pro dospělé | naučná pro dospělé | 641.51 (Browse shelf(Opens below)) | Available | 316100250217 |
Název z obálky
Na hřbetu a v tiráži: Pražský kulinářský institut
Obsahuje rejstříky
Doposud nejrozsáhlejší publikace autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Téměř 700 stran, 700 fotografií předního českého fotografa Tomáše Berana, 90 příběhů, 50 receptů restaurací včetně jídelních lístků významných státních návštěv a receptů pokrmů z Pražského Hradu nabízí tato kniha poprvé široké veřejnosti. Díky zachycení pomyslného zlomku času by tato "kuchařka" fotografií, příběhů a receptů měla ukázat současnému širokému okolí i těm, kteří přijdou po nás, jak lidé v určité době pracovali, jak smýšleli, jak vypadali, co vařili. Měla by i za desetiletí ukázat, že i v době jejího vzniku (rodila se celé tři roky) tu žili lidé, kterým nespadl úspěch do klína, ale museli riskovat a vyvinout obrovské úsilí. Přesto svou práci bez veškerého patosu milovali, a co je víc, byli na ni přirozeně hrdí..
There are no comments on this title.