Pes, který jedl lanýže : příběhy a recepty z Umbrie / Suzanne Carreiro ; přeložila Alena Heroutová

By: Carreiro, Suzanne [Autor]Contributor(s): Heroutová, Alena [01-Překladatel]Material type: TextTextLanguage: čeština Original language: angličtina Publisher: Praha : Argo, 2018Edition: Vydání prvníDescription: 397 stran ; 22 cmContent type: text Media type: bez média Carrier type: svazekISBN: 9788025724927Other title: Příběhy a recepty z UmbrieUniform titles: Dog who ate the truffle. Česky Subject(s): italská jídla | gastronomie | stravování -- Itálie | stravovací zvyky -- Itálie | každodenní život | Umbrie (Itálie : kraj) -- reálie | kuchařské recepty národní jídla Umbrie Itálie vzpomínky cestopisy všední život příběhy kuchařské receptyGenre/Form: příběhy | kuchařské recepty Scope and content: Víte, co jsou nahaté ravioly, jak se dělá svaté víno a jak chutná scottadito neboli spálený prst? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny duši? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreiro toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala
Tags from this library: No tags from this library for this title.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Knihy Knihy Oddělení pro dospělé
naučná pro dospělé 641.568 (Browse shelf(Opens below)) Available 316100266222

Přeloženo z angličtiny

Terminologický slovník

Obsahuje rejstřík

Víte, co jsou nahaté ravioly, jak se dělá svaté víno a jak chutná scottadito neboli spálený prst? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny duši? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreiro toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha