Pečeme z kvásku : s lepkem i bez lepku : zdravé recepty s odborným doprovodem MUDr. Judity Hofhanzlové : kváskový chléb i kváskové buchty bez pšenice ozimé, bezlepkový kváskový chléb, housky i koláče bez použití hotových směsí, pečivo, které drží bez škrobů, vajec a mléka, zdravé varianty slazení /
Podnázev v tiráži: Vědomé vaření II
Lenka Žák Biolenka ; foto Václav Pancer
- 179 stran : barevné ilustrace, portréty ; 23 cm
V nové kuchařce vás naučí péct kváskové pečivo v troubě, na páře i na ohni. Najdete v ní vše od založení kvásku, pečení a napařování chleba i housek až po kváskové buchty, koláče i vánočku. Naučíte se péct chleba tzv. "na míru" bez použití vajec, mléčných produktů, masa, škrobů a chemie. Celou kuchařku doprovází svými komentáři MUDr. Judita Hofhanzlová. Kniha je určena všem, které zajímá, co jí, kde plodina, z níž vaří, vyrostla a kdo se o ni s láskou staral. Přivítají ji jistě bezlepkáři, začátečníci i pokročilí, děti, dospívající, dospělí se sedavým zaměstnáním, sportovci, nemocní i senioři